1 березня 2012 року вперше в Пряшеві відкрилися Дні української кухні в приміщенні ресторану «Via Magna». Ініціатором проведення цієї акції виступив директор ресторану «Via Magna» Йозеф Хоманіч, за організаційної підтримки ГКУ. Дні української кухні в Пряшеві триватимуть впродовж березня місяця.
Головною метою заходу є ознайомлення словацької громадськості з кулінарними традиціями та звичаями українського народу, його історією та культурними надбаннями. Приміщення ресторану декороване в українському народному стилі. На урочистому відкритті Днів української кухні словацькі кухарі представили понад 20 традиційних українських страв. Головний стіл прикрашали святкові українські короваї з Полтавщини, які були виготовлені й подаровані для виставки ТОВ „Сорочинський ярмарок”.
В рамках Днів української кухні в приміщенні ресторану «Via Magna» організовано виставку творів молодого українського художника Андрія Бердаля (м.Трускавець, Львівська область). На відкритті цієї акції також виступив інструментальний ансамбль народної музики Тячівського районного будинку культури, Закарпатської області.
У відкритті заходу взяли участь мер міста Пряшів Павол Гадьярі, керівництво регіональних органів влади та управління, підприємці, чисельні представники ділових кіл та інтелігенція міста.
У своєму виступі Генеральний консул України в Пряшеві Ольга Бенч привітала присутніх і подякувала керівництву ресторану «Via Magna» за ініціативу й підготовку проведення цього заходу, розповіла про особливості й широке розмаїття української кулінарної культури.
Медійнупідтримку заходу здійснювали кореспондентські групи телеканалу «ТВ Регіон» з Кошиць, Словенська телевізія, газета «Пряшівській вечірник».
5 березня 2012 року в газеті „Пряшівській вечернік” цю акцію широко висвітлила публікація „Pestrocť chuti a vôni: taka je ukrajinská kuchyňa...”.